BlackRock, Vanguard, håller indirekt Bitcoin via MicroStrategy Investment

Posted on : by : admin

Investeringsjätten BlackRock på 89 miljarder dollar håller nu indirekt på Bitcoin efter att MicroStrategy köpte 21 454 Bitcoin denna vecka.

Tidigare den här veckan blev Bitcoin ( BTC ) tjurar och kryptoinvesterare stolta över nyheten om att MicroStrategy, ett Nasdaq-noterat företag för affärsintelligens till ett värde av 1,2 miljarder dollar, formellt hade antagit Bitcoin som sin primära reservtillgång genom att köpa 21 454 BTC (250 miljoner $).

Detta ledde till att majoriteten av de bästa kryptoanalytikerna och branschfolk publicerade uber-hausseartade uttalanden på Twitter och för många bekräftade detta deras tro på att Bitcoin befinner sig i ett tidigt skede av en tjurmarknad.

Även om denna nyhet är spännande och ett starkt tecken på att institutionellt antagande av cryptocurrency fortsätter att inträffa finns det ännu bättre nyheter. BlackRock, investeringsjätten på 89 miljarder dollar, är MicroStrategys största aktieägare.

Enligt data från CNN Business har BlackRock Fund Advisors en andel på 15,24% i MicroStrategy. Detta innebär att MicroStrategys senaste köp ger BlackRock indirekt exponering för Bitcoin, företaget har i själva verket förvandlat sig till ett ” börsnoterat Bitcoin-spel. ”

MicroStrategy förutspår en försvagande dollar

I ett officiellt uttalande sa MicroStrategy att det antog Bitcoin som en „primär finansreservtillgång.“ och VD Michael J. Saylor erkände att Bitcoin potentiellt kan vara överlägsen kontanter.

Saylor sa:

”Sedan starten för över ett decennium sedan har Bitcoin framträtt som ett betydande tillägg till det globala finansiella systemet, med egenskaper som är användbara för både individer och institutioner. MicroStrategy har erkänt Bitcoin som en legitim investeringstillgång som kan vara överlägsen kontanter och har följaktligen gjort Bitcoin till det huvudsakliga innehavet i sin finansreservstrategi. ”

Köpet blir ännu mer intressant när man överväger de tidigare kommentarerna som både Saylor och BlackRock-strateger gjorde om Bitcoin.

I februari 2018-samtalet med CNBC sa BlackRocks globala investeringsstrateg Richard Turnill :

„Vi ser att cryptocurrencies potentiellt kommer att bli mer utbredd i framtiden när marknaderna mognar. Men för närvarande tror vi att de bara bör övervägas av dem som kan kränka potentiellt fullständiga förluster.“

Vid den tiden lade Turnill fram några faktorer som kan hjälpa till att böja Bitcoin på lång sikt. Han betonade också att ett globalt regelverk för kryptokurser potentiellt skulle kunna hjälpa tillväxten av kryptotillgångar.

Sedan dess skapade Financial Action Task Force (FATF) under G7 ett enhetligt regelverk för cryptocurrency. De flesta större länder i Asien, Europa och USA antog också en tydligare politik för kryptokurser.

Saylor, som den här veckan uttryckte sin optimism kring den långsiktiga banan i Bitcoin hade ett ännu mer kritiskt perspektiv 2013 när han sa :

”Bitcoin dagar är numrerade. Det verkar bara som en tidsfråga innan det lider av samma öde som onlinespel. ”

Bitcoin uppfattningar förändras

Företag som tidigare avvisade Bitcoin börjar nu värma upp till kryptokurser. Till exempel accepterade JPMorgan Bitcoin-utbyten Coinbase och Gemini som kunder i maj.