Korte termijn prijsanalyse van Bitcoin: 18 juni

Posted on : by : admin

Na 11 juni werd Bitcoin bevrijd van zijn strijd met de $10.000 aan weerstand, maar in plaats van een positieve wending te nemen, kreeg het bedrijf uiteindelijk een vechtpartij met weerstand voor $9550. In de perstijd werd Bitcoin net onder de $9412 getaxeerd met een handelsvolume van ongeveer $20 miljard in de afgelopen 24 uur.

Op het moment van schrijven beweegt de koers van Bitcoin Lifestyle zich momenteel tussen de trendlijnen van een dalend kanaal in de één uur durende grafiek. Hoewel het marktsentiment de afgelopen dagen duidelijk bearish was, was de mogelijkheid van een bullish breakout aanwezig voor de asset. De asset zou nog een retracement kunnen krijgen op $9333, maar bij een snelle stijging zou de weerstand van Bitcoin opnieuw kunnen worden getest op $9518 tegen 20 juni.

Het handelsvolume op de markt is sinds 15 juni gedaald, wat een positief teken is als men bedenkt dat de prijs ook in termen van waardering een beetje is gedaald. Een laag handelsvolume met een dalende prijs geeft een grotere kans op een bullish breakout.

De Relative Strength Index of RSI blijft op neutrale gronden bestaan, maar de koopdruk kan een dominante positie innemen na een daling tot 42,40 in de grafieken.

Bitcoin 4 uur grafiek; nog een $10k mars?

Naast het streven naar kortetermijndoelstellingen, suggereerde de 4-uursgrafiek van Bitcoin de mogelijkheid van nog een $10 hertest aan de horizon. Zoals in de grafieken te zien is, zou een duidelijk omgekeerd hoofd- en schouderpatroon de komende dagen voltooid kunnen worden, waardoor de kans op een bullish breakout groter wordt.

De breakoutperiode zou kunnen samenvallen met de 1-uursgrafiek, omdat de opwaartse beweging mogelijk in de laatste week van juni zou kunnen plaatsvinden. Gebaseerd op historische uitbreidingen, hebben omgekeerde Head & Shoulder-patronen vaak een enorme ommekeer voor Bitcoin laten zien.

Er blijft echter een onmiddellijke horde op $9484, want de VPVR suggereerde de positie van een sterke Line-of-Control (rode lijn) op het eerder genoemde koerspunt. Elke beweging boven dit punt zal de kans vergroten dat Bitcoin een nieuwe poging tot hertesten van $10.000 mogelijk maakt, maar de voltooiing van het patroon blijft noodzakelijk.

Conclusie

Bitcoin zal mogelijk binnen de komende 36 uur $9500 opnieuw testen en daarna zullen de kansen voor Bitcoin om de weerstand tegen $10.000 opnieuw te testen tegen het einde van juni verbeteren.